ZDROWIE I URODA2015 May 13

Ciasteczka pistacjowe

img3355_0_o

 

 

Przedstawiam przepis na pyszne….kruche…w środku wilgotne….całkowicie bezglutenowe….przygotowane bez użycia jakiejkolwiek mąki ciasteczka pistacjowe….a do nich dobra kawa i ciekawa lektura….czy może być lepiej?

 

 

 

 

PISTACJE:

BOGATE W MIEDŹ, MANGAN, FOSFOR, POTAS, MAGNEZ
ŹRÓDŁO WITAMINY Z GRUPY B, WITAMINY C
MAJĄ WŁAŚCIWOŚCI ANTYOKSYDACYJNE
ZMNIEJSZAJĄ RYZYKO ZWYRODNIENIA PLAMKI ŻÓŁTEJ
WŚRÓD ORZECHÓW ZAWIERAJĄ NAJWIĘCEJ BŁONNIKA
ŁAGODZĄ OBJAWY MENOPAUZY
OBNIŻAJĄ POZIOM CHOLESTEROLU

 

 

 

 

SKŁAD:

 

3 BIAŁKA

100 g obranych PISTACJI

150 g CUKRU PUDRU TRZCINOWEGO

50 g CUKRU TRZCINOWEGO NIERAFINOWANEGO

1 łyżka PASTY WANILIOWEJ

img3351_0_o

– Pistacje zmiksuj w blenderze.
– Białka ubij z cukrem trzcinowym.
– Dodaj zmiksowane pistacje, trzcinowy cukier puder, pastę waniliową i wszystko razem delikatnie wymieszaj.
– Przygotowaną masę przełóż do foremek.
– Ciasteczka piecz w nagrzanym wcześniej do temperatury 150 stopni piekarniku przez około 15 minut…….

 

 

SMACZNEGO

img3362_0_o

 

 

 

 

 

Skomentuj artykuł